Checklistan innan ni öppnar

Här är checklistan som är bra att gå igenom innan ni öppnar upp för att ta emot ansökningar.

  • Kontrollera att namn och ort
Kontrollera namn och ort på utbildningarna. Om detta inte stämmer eller att ni saknar utbildningar mejlar ni oss på support@yh-antagning.se.
  • Lägg in era särskilda förkunskapskrav
Under fliken Behörighet på utbildningarna finns den grundläggande behörigheten redan på plats. Lägg till era särskilda behörighetskrav som finns i utbildningsplanen.
  • Lägg in era urvalsgrunder
OBS! Under fliken Urval finns redan en urvalsgrupp. Ni behöver alltså inte skapa någon ny urvalsgrupp. Lägg istället bara till de urvalsgrunder som finns i utbildningsplanen. Tryck sedan på knappen Ändra för Urval och skriv in hur urvalsprocessen går till i Beskrivning för sökande och ange sedan Urvalsformeln för uträkning av urvalsvärde. Om det står i utbildningsplanen hur sökande som har lika urvalsvärde ska hanteras så behöver en formel för det föras in i Utslagsformel vid lika urvalsvärde.
  • Lägg in de ansökningshandlingar ni efterfrågar
Under fliken Handlingar finns redan Betyg och Övrigt som föreslagna ansökningshandlingar. Ändra och lägg till de ansökningshandlingar som sökande ska bifoga till sin ansökan. Se gärna genomgången om inställningarna för ansökningshandlingarna https://youtu.be/gDxpJ1j5evM
  • Gå igenom inställningarna för utbildningen
Tryck på knappen Ändra inställningar. OBS! Nytt är att ni numera behöver fylla i utbildningsnummer, beslutsår och omgångsnummer. Vi har inte tillgång till den informationen som tidigare. Se gärna en tidigare genomgång om inställningarna för utbildningen från 1:32 https://youtu.be/gDxpJ1j5evM?t=1m32s
  • Har ni flera studieorter på utbildningen?
Under våren introducerade vi funktionalitet för att hantera flera studieorter på en och samma utbildning. De sökande får då möjlighet att prioritera studieorterna efter sina önskemål och ni placerar dem på en studieort när de erbjuds plats. Önskar ni aktivera funktionen så hjälper vi er gärna. Hör av er till support@yh-antagning.se med vilken utbildning ni vill aktivera detta för.
  • Lägg ut länken för sökande
Kom ihåg att lägga ut ansökningslänken på er hemsida och eventuellt andra ställen när ni är redo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar